Bakgrund

Redan som sjuåring inledde jag min tävlingskarriär med att springa Lilla Lidingöloppet. Lusten till att tävla och träna infann sig direkt och löpningen har därför alltid fortsatt att vara fundamentet i mitt liv. Mitt stora internationella genombrott kom som 17-åring då jag vann guld på terräng VM för juniorer i Stavanger. 1998 var toppen på min karriär då jag vann den enda svenska medaljen vid EM i Budapest med ett silver på 800 meter. Jag var innehavare av de svenska rekorden på 800 meter (1.59,44) under 17 års tid och på 1 500 meter (4.05,49) under 16 års tid. Efter många års hårt tävlande satte skadorna stopp för en fortsatt elitkarriär. År 2002 valde jag att lägga elitkarriären åt sidan för att läka mina sargade hälsenor.

 

Efter att ha fött tre barn på 3,5 år så längtade jag tillbaka till löpningen fast på en lite lägre nivå. Så numera nöjer jag mig med att kalla mig för elitmotionär och framförallt som PT för motionärer i löpning. Jag springer 4 dagar per vecka mest intervaller, styrketränar en hel del för att undvika skador, spelar tennis en gång per vecka mot Kajsa Bergqvist, åker gärna längdskidor om det finns snö, simmar och cyklar också en del.

Förutom löpning som tagit de mesta av min tid under många år så är jag utbildad friskvårdskonsulent, gått en kortare kurs i massage, jobbat som cykelbud ( Ryska Posten ), jobbat på back office på Matteus Fondkommission, jobbat som säljare på Axa, hållit i friskvårdsupplägg för personalen på större företag. Förutom mitt jobb som PT för motionärer så föreläser jag en hel del.