Om Malin

Malin Ewerlof inledde sin tävlingskarriär som sjuåring genom att springa Lilla Lidingöloppet.

Som 17-åring vann hon guld på terräng-VM för juniorer i Stavanger och 1998 tog hon en silvermedalj på 800 meter vid EM i Budapest, vilket var höjdpunkten på hennes karriär. Malin var innehavare av de svenska rekorden på 800 meter (1.59,44) under 17 års tid och på 1 500 meter (4.05,49) under 16 års tid. Efter många år av hårt tävlande satte skadorna stopp för en fortsatt elitkarriär och år 2002 valde hon att lägga elitkarriären åt sidan för att läka sina skadade hälsenor.

Efter att ha fött tre barn på 3,5 år längtade hon tillbaka till löpningen, fast på en lite lägre nivå. Numera kallar hon sig elitmotionär och PT för motionärer i löpning. Hon springer 3- 4 dagar per vecka, främst intervaller, styrketränar mycket för att undvika skador, spelar tennis en gång per vecka mot Kajsa Bergqvist, åker mycket längdskidor, simmar och cyklar också en del.

Förutom löpning har Malin även utbildat sig till friskvårdskonsulent, gått en kortare kurs i massage och haft olika jobb såsom cykelbud (Bara Posten), back office på Matteus Fondkommission, säljare på Axa och hållit i friskvårdsupplägg för personalen på större företag. Förutom sitt jobb som PT föreläser hon också mycket.

    Kontakta